hoofdgerecht
Romige pasta met broccoli en kaas
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 750 g penne
- 250 g geraspte cheddar
- 300 ml halfvolle melk
- 250 ml water
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels Solo
- 0.5 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
- 500 g broccoliroosjes
- 175 g geraspte parmezaanse kaas
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- oreganopoeder
- peper en zout
- 1 ui
- basilicum
- Kook de penne in een grote hoeveelheid gezouten water totdat ze al dente zijn.
- Voeg de broccoli en de rode paprika 4 tot 5 minuten vóór de pasta klaar is aan het kookwater toe.
- Laat intussen de Solo in een grote kookpot op een matig vuur smelten.
- Doe de ui en knoflook in de kookpot en bak ze al roerend gedurende ongeveer 5 minuten totdat ze glazig zijn.
- Voeg de bloem toe en roer gedurende 1 minuut dooreen.
- Meng de melk en vervolgens het water en het 1/2 bouillonblokje er met een garde onder.
- Roer goed totdat de saus dikker wordt en begint te koken.
- Zet het vuur lager en laat de saus gedurende 2 minuten zachtjes koken terwijl u er af en toe in roert.
- Voeg de kazen, basilicum, oregano en peper toe. Roer dooreen totdat de kazen gesmolten zijn en zet de saus opzij.
- Meng de saus en de pasta, en serveer onmiddellijk samen met een kommetje geraspte Parmezaanse kaas.
