use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rollade van krokante kabeljauw, chutney van pompelmoes & basilicumolie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rollade van krokante kabeljauw, chutney van pompelmoes & basilicumolie

Rollade van krokante kabeljauw, chutney van pompelmoes & basilicumolie

door Gaëtan Collins

door Gaëtan Collins

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 grote aardappelen (of bintjes)
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 0.5 l melk
  • 1 teentje geperste look
  • een takje tijm
  • 6 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 vellen brickdeeg (uit de diepvries, ontdooid)
  • 2 pompelmoezen
  • 1 potje basilicumkruiden
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 mespunt suiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Kook de aardappelen samen met de kabeljauw in de melk. Voeg ook de look en het takje tijm toe en laat het geheel gedurende 20 minuten koken onder een deksel.
  2. Giet af met behulp van een zeef.
  3. Meng nu de aardappelen met de vis en andere ingrediënten onder elkaar in een pan.
  4. Voeg 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels Solo toe, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
  5. Pel de pompelmoezen, maak alle partjes los en ontvel ze. Stoof de pompelmoespartjes met wat zout, peper, de suiker en azijn zo’n 4 minuten totdat je een chutney krijgt.
  6. Beleg de vellen brickdeeg met het aardappelmengsel, rol ze vervolgens op en bak ze kort aan in een hete pan met wat Solo.
  7. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hete pan, haal de pan van het vuur en voeg
  8. de basilicumkruiden toe. Dek de pan af met versheidfolie en laat 10 minuten trekken.
  9. Dresseer de rollades op de borden en schep er een lepel chutney bij. Schep er wat van de basilicumolie over.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.