use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roergebakken spinazie met gekarameliseerde ui
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roergebakken spinazie met gekarameliseerde ui

Roergebakken spinazie met gekarameliseerde ui

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 60 g pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 2 tl suiker
  • 1 kg spinazie
  • 6 zachte gedroogde abrikozen
  • zout, peper
  • Lekker met:
  • 100 g couscous
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes munt
  • 0.5 rood pepertje, in reepjes
  • 2 lente-uitjes
  • 4 stukken kalkoenfilet
  • 1 el abrikozenjam
  • 1 tl sambal

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat ze op keukenpapier afkoelen. Pel en snipper de ui. Was en droog de spinazie. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers. Bestrooi ze met suiker en laat de ui zachtjes karamelliseren in ongeveer 10 minuten.
  3. Schep de spinazie door de gekarameliseerde ui in de pan. Voeg de abrikoosstukjes toe en laat de groente met een deksel op de pan onder zo nu en dan omscheppen in 3 à 5 minuten slinken en gaar worden. Breng op smaak met zout en peper en meng er de pijnboompitten door.
  4. Lekker met couscous en gebakken kalkoenfilet:
  5. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de verse kruiden. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele dunne reepjes.
  6. Bestrijk de kalkoenfilets met een mengsel van abrikozenjam en sambal en bak ze gaar in 10 à 15 minuten.
  7. Bereid ondertussen de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking en meng er de kruiden, de lente-ui en het pepertje doorheen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.