Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat ze op keukenpapier afkoelen. Pel en snipper de ui. Was en droog de spinazie. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers. Bestrooi ze met suiker en laat de ui zachtjes karamelliseren in ongeveer 10 minuten.
Schep de spinazie door de gekarameliseerde ui in de pan. Voeg de abrikoosstukjes toe en laat de groente met een deksel op de pan onder zo nu en dan omscheppen in 3 à 5 minuten slinken en gaar worden. Breng op smaak met zout en peper en meng er de pijnboompitten door.
Lekker met couscous en gebakken kalkoenfilet:
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de verse kruiden. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele dunne reepjes.
Bestrijk de kalkoenfilets met een mengsel van abrikozenjam en sambal en bak ze gaar in 10 à 15 minuten.
Bereid ondertussen de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking en meng er de kruiden, de lente-ui en het pepertje doorheen.