koken met kinderen
Roerbakhachee met vleesreepjes, rodekool en zilveruitjes
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 3 uien
- 400 g rundvleesreepjes
- 2 el hacheekruiden
- 3 blaadjes laurier
- 500 g fijngesneden rodekool
- 6 el extra kleine zoetzure zilveruitjes + vocht
- 4 el Solo Vloeibaar
- 900 g voorgekookte aardappelblokjes
- 2 el fijngehakte peterselie
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Meng de vleesreepjes met de hacheekruiden. Laat de rodekool en de zilveruitjes goed uitlekken.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de vleesreepjes 2 minuten Voeg de laurier, de rodekool, de uien, de zilveruitjes en de aardappelblokjes toe en roerbak ca. 10 minuten tot ze gaar zijn. Voeg 4 eetlepels van het zoetzure vocht toe en schep nog een keer door elkaar.
- Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de roerbakhachee over 4 borden. Bestrooi met de peterselie.
