use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto met pompoen en peterseliemascarpone
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto met pompoen en peterseliemascarpone

Risotto met pompoen en peterseliemascarpone

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g arboriorijst
  • 1 sjalot
  • 50 ml Noilly Prat
  • groentenbouillon
  • Parmezaanse kaas
  • 1 butternut pompoen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 potje mascarpone
  • 1 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoenstukjes 30 minuten in de oven.
  2. Verhit een kookpot met gezouten water aan de kook en blancheer de peterselie 1 minuutje. Laat afkoelen in ijswater en laat uitlekken. Mix de peterselie fijn in een maatbeker. Doe de mascarpone in een kom en schep de gemixte peterselie erdoor.
  3. Schil de sjalot en snipper hem fijn. Verhit een pan met dikke bodem en doe er een eetlepel Solo in. Fruit de sjalot op een zacht vuur zonder hem te kleuren en voeg de rijst toe. Laat enkele minuten zachtje bakken onder voortdurend roeren en doe er dan de Noilly Prat bij. Laat verdampen en voeg dan geleidelijk aan de groentenbouillon toe tot de rijst beetgaar is. Schep er aan het einde van de gaartijd de pompoenblokjes door en werk af naar smaak met geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas. Serveer met de peterseliemascarpone.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.