hoofdgerecht
Risotto met kreeft en lamsoor
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- 2 kreeften
- 8 blokjes Knorr finesse groentenbouillon
- Solo
- 200 g risoto rijst
- 2 dl witte wijn
- takjes tijm
- 150 g lamsoortjes of zeekraal
- 2 sjalotten
Voorbereiding
- Doe de bouillonblokjes in 4 l water oplossen en breng aan de kook .
Bereiding
- Kook de kreeften 5 minuten in de kokende bouillon.
- Snij de kreeft in gelijke stukken en hou ze warm.
- Stoof de sjalot in een beetje Solo en voeg de rijst toe . Bevochtig eerst met de wijn en dan met kookvocht van de kreeften en roer voortdurend om tot de rijst gaar is.
- Stoof ondertussen de lamsoortjes gaar in Solo.
- Roer de lamsoortjes door de rijst en schik er de stukken kreeft op.
- Werk af met de de gesmolten Solo die je met tijm op smaak hebt gebracht.
