koken met kinderen
Risotto met gehaktballetjes
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 1 klein blikje (200 g) maïs
- 4 el Solo Vloeibaar
- 250 g gesneden snijbonen
- 200 g fijne wortelreepjes
- 350 g risottorijst
- 1.5 l kruidenbouillon (van tablet)
- 15 g (klein bosje) peterselie
- 400 g rundergehakt
- 1 el gehaktkruiden
- Laat de maïs uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de snijbonen en wortelreepjes 3 minuten op een laag vuur. Voeg de rijst en maïs toe en bak deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee. Roer de bouillon erdoor en laat de rijst in ca. 15 minuten op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe.
- Hak ondertussen de peterselie fijn.
- Meng het gehakt met 2 eetlepels peterselie en de gehaktkruiden. Draai er kleine (soep)balletjes van.
- Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
- Roer de balletjes en wat peper door de risotto. Verdeel over 4 diepe borden en strooi de rest van de peterselie erover.
