use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Risotto met gehaktballetjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Risotto met gehaktballetjes

Risotto met gehaktballetjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 klein blikje (200 g) maïs
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 250 g gesneden snijbonen
  • 200 g fijne wortelreepjes
  • 350 g risottorijst
  • 1.5 l kruidenbouillon (van tablet)
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el gehaktkruiden

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de maïs uitlekken.
  2. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de snijbonen en wortelreepjes 3 minuten op een laag vuur. Voeg de rijst en maïs toe en bak deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee. Roer de bouillon erdoor en laat de rijst in ca. 15 minuten op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe.
  3. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  4. Meng het gehakt met 2 eetlepels peterselie en de gehaktkruiden. Draai er kleine (soep)balletjes van.
  5. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  6. Roer de balletjes en wat peper door de risotto. Verdeel over 4 diepe borden en strooi de rest van de peterselie erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.