use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing

Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Solo
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 0.5 blokje Knorr finesse groentebouillon
  • 0.5 blokje Knorr Finesse visbouillon
  • zout
  • 20 rauwe scampi's
  • peper
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 g risottorijst
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
  • 100 g verse spinazie
  • 1 dl Bertolli extra vergine
  • balsamicoazijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de scampi, verwijder het darmkanaal. Houd de schalen apart.
  2. Los de bouillonblokjes elk apart op in 0.3 l water.
  3. Smelt wat Solo en bak de scampi op hoog vuur, kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 dl wijn.
  4. Laat verdampen, zet er 8 weg en hak de rest fijn.
  5. Pel en snipper de ui.
  6. Stoof de helft glazig in Solo en voeg de scampischalen toe.
  7. Meng er de tomatenpuree door, laat even meebakken
  8. Verwijder de schalen.
  9. Roer er 150 g rijst door, overgiet met de rest van de wijn en laat verdampen.
  10. Voeg beetje bij beetje wat visbouillon toe en laat telkens de rijst het vocht helemaal opnemen.
  11. Meng als de rijst gaar is de scampistukjes en de bieslook eronder.
  12. Reinig de spinazie, blancheer, verfris en duw er het vocht uit. Hak grof.
  13. Stoof de rest van de ui glazig in Solo. Voeg de rest van de rijst toe en meng goed.
  14. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en wacht telkens tot al het vocht is opgenomen.
  15. Roer er de spinazie door en kruid bij. Strijk vier ringen van 7 cm in met Solo.
  16. Zet ze op 4 bordjes en verdeel er de roze rijst in.
  17. Druk goed aan. Vul aan met de groene rijst.
  18. Mix de bieslook met de olijfolie en de balsamico zeer fijn. Breng op smaak.
  19. Verwijder de ringen en werk af met 2 scampi, bieslook en de dressing.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.