voorgerecht
Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- Solo
- 1.5 dl droge witte wijn
- 0.5 blokje Knorr finesse groentebouillon
- 0.5 blokje Knorr Finesse visbouillon
- zout
- 20 rauwe scampi's
- peper
- 1 ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 g risottorijst
- 1 eetlepel gesnipperde bieslook
- 100 g verse spinazie
- 1 dl Bertolli extra vergine
- balsamicoazijn
- Pel de scampi, verwijder het darmkanaal. Houd de schalen apart.
- Los de bouillonblokjes elk apart op in 0.3 l water.
- Smelt wat Solo en bak de scampi op hoog vuur, kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 dl wijn.
- Laat verdampen, zet er 8 weg en hak de rest fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Stoof de helft glazig in Solo en voeg de scampischalen toe.
- Meng er de tomatenpuree door, laat even meebakken
- Verwijder de schalen.
- Roer er 150 g rijst door, overgiet met de rest van de wijn en laat verdampen.
- Voeg beetje bij beetje wat visbouillon toe en laat telkens de rijst het vocht helemaal opnemen.
- Meng als de rijst gaar is de scampistukjes en de bieslook eronder.
- Reinig de spinazie, blancheer, verfris en duw er het vocht uit. Hak grof.
- Stoof de rest van de ui glazig in Solo. Voeg de rest van de rijst toe en meng goed.
- Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en wacht telkens tot al het vocht is opgenomen.
- Roer er de spinazie door en kruid bij. Strijk vier ringen van 7 cm in met Solo.
- Zet ze op 4 bordjes en verdeel er de roze rijst in.
- Druk goed aan. Vul aan met de groene rijst.
- Mix de bieslook met de olijfolie en de balsamico zeer fijn. Breng op smaak.
- Verwijder de ringen en werk af met 2 scampi, bieslook en de dressing.
