use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ravioli voor lovers
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ravioli voor lovers

Ravioli voor lovers

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g gekookte rode biet
  • 250 g pastabloem
  • snufje zout
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 250 g wijtingfilet
  • 1 dl light room
  • 1 eiwit
  • zout en peper
  • 1 bosje gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, kervel, dille, dragon)
  • olijfolie
  • pastamachine
  • hartjessteker (ca. 3 cm)
  • Voor de champagnesaus:
  • 1 sjalotje
  • 2 dl champagne of mousserende droge witte wijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 laurierblad
  • mespuntje tijm
  • 3 dl light room
  • 15 g boter
  • staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Pureer de biet in de keukenrobot. Maak een kring van bloem en zout op het aanrecht. Doe de bietenpuree, eidooiers, ei in het midden en werk er beetje bij beetje de bloem door. Kneed alles door elkaar tot een stevig, soepel deeg. Laat het ca. 1 uur rusten in de koelkast in plastic folie.
Bereiding
  1. Maak de vulling:
  2. Pureer de vis met de light room, eiwit, zout en peper in de keukenrobot. Hak de kruiden en meng ze door de vispuree.
  3. Snijd het deeg in sneetjes en rol ze dun uit. Beleg de helft van deeglappen met bolletjes vispuree. Dek ze af de rest van het deeg. Druk het deeg om de puree aan. Steek hartjes met de steker.
  4. Maak de champagnesaus:
  5. Pel en snipper het sjalotje. Breng de champagne, azijn, sjalotje, laurier en tijm aan de kook. Kook het in tot de helft en zeef het.
  6. Voeg de light room toe aan het ingekookte vocht en laat het nog iets inkoken. Voeg de boter en nog een extra scheutje champagne toe en mix de saus schuimig met de staafmixer.
  7. Kook ondertussen de ravioli in een pan met kokend water met zout en een scheut olijfolie ca. 2 minuten. Serveer de ravioli met de saus.
Lekker met gestoomde peulerwten of broccoliroosjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.