Ratatouilletaartjes met hamreepjes
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 300 g tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 el Solo Vloeibaar
- 150 g hamreepjes
- 400 g Italiaanse roerbakgroenten
- 1 tl gedroogde tijm
- 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
- 3 eieren
- Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit de helft van de Solo Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de hamreepjes 1 minuut. Voeg de groenten, knoflook en tijm toe en bak 4 minuten mee. Laat dan de tomaat 3 minuten meebakken.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Vet 10 kleine bakvormpjes (of lage ovenvaste schaaltjes of kommetjes) van ca. 10 cm Ø in met wat vloeibare margarine. Leg in elk vormpje een plakje deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Klop in een kom de eieren los, voeg het gebakken groente-hammengsel en 0.5 theelepel peper en wat zout toe en schep het mengsel in de beklede bakvormpjes.
- Bak de taartjes in de hete oven in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de taartjes kort in de vormpjes afkoelen, haal ze er voorzichtig uit en leg ze op vier schalen of borden.
