picknick
Raketsla met perziken en Italiaanse ham
Dit Italiaans lunchgerecht op basis van raketsla met perzik en ham is een trendy variant op meloen met parmaham. Check de video en maak deze topper zelf in 20 minuutjes.
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 3 perziken
- 3 eetlepels honing
- enkele takjes verse tijm
- 50 g Solo Wikkel
- 100 g raketsla
- olijfolie
- 1 limoen
- enkele okkernoten
- 160 g Italiaanse ham
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Snij de perziken in achtsten, doe ze in een ovenschaal en lepel er de honing over. Strooi er enkele takjes tijm over. Snij de Solo in kleine blokjes en leg die bovenop de perziken. Laat de perziken nu 15 minuten garen in de oven.
- Was ondertussen de raketsla en doe ze in een kom. Kruid met peper, zout en olijfolie. Pers de limoen. Besprenkel de raketsla met het sap. Strooi de okkernoten over de sla en leg er ook de plakken Italiaanse ham op. Voeg ten slotte de perziken toe. Serveer met een lekker stukje brood.
