use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ragout van rivierkreeftjes en weidekringzwammen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ragout van rivierkreeftjes en weidekringzwammen

Ragout van rivierkreeftjes en weidekringzwammen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g weidekringzwammen (mousserons)
  • Bertolli extra vergine
  • peper en zout
  • 32 gekookte en gepelde rivierkreeftstaartjes + 4 koppen
  • 2 eetlepels courgette, in fijne blokjes (brunoise)
  • 2 eetlepels witte selder, in fijne blokjes (brunoise)
  • 1 eetlepels kalfsbouillon
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 50 g Solo
  • 1 koffielepel look, fijngesneden
  • 1 koffielepel dragon, fijngesneden
  • 1 koffielepel zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • sap van 1/2 citroen
  • 200 g penne, beetgaar gekookt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de paddestoelen kort aan in Solo op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Bak de rivierkreeftjes even aan in een beetje Solo.
  3. Voeg er de courgette en selder aan toe, bak nog even verder en blus dan met de bouillon en de wijn.
  4. Voeg er de look, dragon, citroensap en tomaten aan toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel even trekken.
  7. Schik de warme penne in diepe borden.
  8. Maak in het midden van de penne een nestje en laat er een straaltje olijfolie over lopen.
  9. Schik de paddestoelen midden in het nestje.
  10. Plaats er de rivierkreeftjes op en giet er een scheutje olijfolie over.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.