voorgerecht
Ragout van rivierkreeftjes en weidekringzwammen
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g weidekringzwammen (mousserons)
- Bertolli extra vergine
- peper en zout
- 32 gekookte en gepelde rivierkreeftstaartjes + 4 koppen
- 2 eetlepels courgette, in fijne blokjes (brunoise)
- 2 eetlepels witte selder, in fijne blokjes (brunoise)
- 1 eetlepels kalfsbouillon
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 50 g Solo
- 1 koffielepel look, fijngesneden
- 1 koffielepel dragon, fijngesneden
- 1 koffielepel zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
- sap van 1/2 citroen
- 200 g penne, beetgaar gekookt
- Bak de paddestoelen kort aan in Solo op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Bak de rivierkreeftjes even aan in een beetje Solo.
- Voeg er de courgette en selder aan toe, bak nog even verder en blus dan met de bouillon en de wijn.
- Voeg er de look, dragon, citroensap en tomaten aan toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel even trekken.
- Schik de warme penne in diepe borden.
- Maak in het midden van de penne een nestje en laat er een straaltje olijfolie over lopen.
- Schik de paddestoelen midden in het nestje.
- Plaats er de rivierkreeftjes op en giet er een scheutje olijfolie over.
