use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quinoasalade met halloumi
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Quinoasalade met halloumi

Quinoasalade met halloumi

Hipster food alert! Deze quinoasalade met halloumi is niet alleen trendy, maar ook gewoon onweerstaanbaar lekker. Pak er mee uit en pak iedereen in…

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 3 - 4 zoete aardappelen
  • 2 el Solo Bakken en Braden
  • 100 g quinoa
  • 1 blikje linzen
  • 1 pakje halloumikaas
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 zakje rucola
  • 1 groene chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el verse muntblaadjes
  • 1 limoen (zeste en sap)
  • versgemalen peper
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom en voeg 2 eetlepels Solo op kamertemperatuur toe. Meng met je handen. Spreid de zoete-aardappelblokjes open op de bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  2. Breng de quinoa aan de kook in 500 ml lichtgezouten water. Zet het vuur zachter en laat 10-15 minuten op een zacht vuur koken tot de granen gaar zijn (beetgaar zijn ze het lekkerst). Roer ze los met een vork en laat afkoelen.
  3. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ze samen met de zoete aardappelblokjes bij de quinoa.
  4. Verhit een grillpan en snijd de haloumikaas in dunne reepjes. Rooster de reepjes in ruitjesvorm op de grillpan (door ze tijdens het grillen één keer een kwartslag te draaien) en kruid af met peper en zout.
  5. Snijd de kerstomaatjes overlangs en was de rucola. Snipper de chilipeper (verwijder de zaadlijsten als je het liever wat minder pikant hebt), de lente-ui en de muntblaadjes en schep ze met de kerstomaatjes en rucola door de quinoa.
  6. Was de limoen, rasp de helft van de schil (alleen het groene laagje, om bitterheid te vermijden) en pers het sap eruit. Werk de salade af met de limoenzeste en het limoensap.
Proef eerst even van de halloumi voor je hem kruidt. Sommige versies heben geen extra kruiding nodig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.