hoofdgerecht
Quiche met gele stekelzwammen
Als je een originele quiche wil maken, dan moet je deze quiche met stekelzwammen maar eens proberen. Iets zegt ons dat iedereen aan tafel flink onder de indruk zal zijn.
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g gele stekelzwammen
- 2 eetlepels Solo
- 2 dl light room
- zout
- nootmuskaat
- 1 rol kruimeldeeg
- Solo Vloeibaar voor de taartvorm
- 1 teentje look
- 2 eieren
- 80 g gemalen emmenthal
- 2 eetlepels gesnipperde bieslook
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
- peper
- Reinig de paddestoelen, krab met een mesje alle stekeltjes weg en snij ze in plakjes.
- Pel en snipper de look.
- Bak de plakjes paddestoelen met de look in de Solo , op hoog vuur.
- Laat uitlekken in een zeef, indien nodig.
- Klop de eieren los in de light room, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng er de Parmezaanse kaas, de helft van de emmenthal, de paddestoelen en de bieslook door.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een met Solo Vloeibaar ingestreken taartvorm van 22 cm diameter met de deeglap en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Giet de vulling in de vorm, bestrooi met de rest van de kaas en bak de quiche gedurende 40 tot 45 min.
- Serveer warm of koud met een groene salade.
