use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Puree van wortel en abrikozen met pistachenootjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Puree van wortel en abrikozen met pistachenootjes

Puree van wortel en abrikozen met pistachenootjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g worteltjes (bospeen)
  • Knorr Finesse Bouillon Kip
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen
  • peper, zout
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el gepelde pistachenootjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de abrikozen en de worteltjes in stukjes en kook ze in de kippenbouillon gaar samen in 10 à 15 minuten.
  2. Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 2 à 3 el vocht terug bij de gekookte wortelen en abrikozen en pureer dit met een staafmixer.
  3. Verwarm de puree op laag vuur en breng op smaak met peper, zout en een flinke mespunt gemberpoeder. Meng er de crème fraîche door en laat de pureer nog even goed doorwarmen. Bestrooi met de gepelde pistachenootjes en serveer.
Lekker met geroosterde aardappelen en gebakken roodbaarsfilets.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.