bijgerecht
Puree van bloemkool en broccoli
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 bloemkool
- 1 grote broccoli
- 2 eetlepels amandelschilfers
- 3 eetlepels witte rozijnen
- zout en versgemalen peper
- 2 snuifjes geraspte nootmuskaat
- 2 snuifjes korianderpoeder
- Solo Vloeibaar
- Verwijder de groene bladeren en de stronk van de bloemkool en de broccoli.
- Verdeel ze in boeketjes door het grootste deel van de stengels te verwijderen en was met water met azijn. Spoel en laat ze uitdruppen.
- Stoom de bloemkool 15 tot 20 minuten en de broccoli 8 tot 10 minuten. Pureer ze daarna met een groentemolen.
- Laat de amandelschilfers lichtjes grillen op een zacht vuurtje in een pan met antiaanbaklaag.
- Haal de pan van het vuur wanneer de amandels lichtbruin worden.
- Doe de puree in een braadpan met antiaanbaklaag.
- Voeg er de rozijnen en de amandelschilfers aan toe, samen met een beetje zout, peper, nootmuskaat en korianderpoeder.
- Giet er wat Solo Vloeibaar over en meng alles op een zacht vuurtje. Blijf de puree roeren om te vermijden dat het een moes wordt.
- Doof het vuur, dek af en serveer het gerecht warm binnen de 5 minuten.
