voorgerecht
Pompoenmousse
Zeezout is het een zout dat rijk is aan smaak en het bevat veel mineralen en sporenelementen die een gunstig effect hebben op ons
lichaam.
Zeezout is het een zout dat rijk is aan smaak en het bevat veel mineralen en sporenelementen die een gunstig effect hebben op ons
lichaam.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 1/4 pompoen
- water
- 1 Knorr groentebouillonblokje met olijfolie en zeezout
- 1 eetlepel mascarpone
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zeezout
- 2 pasteibakjes
- Bereiding: Schil een kwart van een pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.
- Zet op met zoveel water dat ze onder staan en voeg het Knorr bouillonblokje toe.
- Breng aan de kook en gaar de pompoen in ongeveer 15 min.
- Giet af (vang de bouillon op) en pureer in de keukenmachine.
- Voeg 1 eetlepel mascarpone en 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- toe en draai tot een gladde mousse.
- Voeg eventueel extra bouillon toe.
- Breng op smaak met peper en zeezout.
- Vul er de ovenwarm gemaakte pasteibakjes mee op.
