hoofdgerecht
Pompoenhutsepot met chorizo
Geef score
Porties

- 800 g pompoen
- 4 zachtkokende aardappelen
- 1 klontje Solo in wikkel
- nootmuskaat
- 250 g diepvrieserwten
- 250 g chorizo
- 1 doosje verse bieslook
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoom de pompoen gaar in een vergiet boven een pot kokend water (rechtstreeks koken, maakt het vruchtvlees te waterig).
- Kook ondertussen de aardappelen gaar en voeg die bij de gestoomde pompoen. Stoemp dit tot een mooie puree.
- Voeg het klontje Solo toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er vervolgens de diepvrieserwten onder.
- Snij de chorizo in schijfjes en meng deze ten slotte ook onder de hutsepot.
- Doe de hutsepot in een vuurvaste schotel en zet nog 2 minuten in de oven.
- Werk af met wat gesnipperde bieslook
