use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pollo à la Betty
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pollo à la Betty

Pollo à la Betty

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g kippenfilets
  • sap van 1 vers geperste sinaasappel
  • 1 glas Cola
  • 2 tomaten in stukjes gesneden
  • 2 uien
  • 10 gedroogde pruimen
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • peper en zout
  • 1 blokje Knorr finesse kippenbouillon
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 250 g witte ronde rijst
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 klein groen chilipepertje fijngehakt
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel Maïzena

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Leg de kippenfilets in een ruime pot.
  2. Giet er het sinaasappelsap en een glas Coca-Cola bij. Vul verder aan met warm water tot de kip net onder staat.
  3. Voeg de tomaten, 1 in schijven gesneden ui, de pruimen en de fijngesneden look toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg het kippenbouillonblokje en het chilipoeder aan het geheel toe om de smaak nog wat op te krikken.
  4. Breng dit alles aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
  5. Spoel de witte ronde rijst en meng hem in een kookpot met 2 eetlepels Solo, het fijngehakte chilipepertje en de in blokjes gesneden wortel.
  6. Voeg voldoende water toe aan de rijst. Laat als smaakversteviger een gepelde ui – niet gesneden – ook meekoken met de rijst.
  7. Wanneer de rijst klaar is, haal je de ui eruit.
  8. Ga na of de kip genoeg gekruid is en bind eventueel de saus met wat Maïzena.
  9. Serveer de kip naast de rijst en overgiet het geheel met de saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.