use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Polenta met paddenstoelen en mosterdfondue
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Polenta met paddenstoelen en mosterdfondue

Polenta met paddenstoelen en mosterdfondue

Gepost door Amora

Gepost door Amora

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g Parijse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 150 g Reblochon
  • 100 g Tomme de Savoie
  • 100 g Gruyère
  • 20 g Solo
  • zout
  • 0.5 dl droge witte wijn
  • 1 el Amora Mosterd van Dijon
  • versgemalen peper
  • 300 g instant polenta (maïsmeel)
  • 1 bosje peterselie
  • Extra:
  • 4 ramakins (1-persoons souffléschaaltjes)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Rasp de Gruyère en snijd de andere kazen in kleine blokjes. Hak de peterselie. Vet de vormpjes licht in.
  2. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare polenta in de vormpjes en laat afkoelen in de koelkast (liefst zo lang mogelijk).
  3. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes aan. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 10 minuten mee. Breng op smaak met wat zout en laat eventueel vocht verdampen. Zet de pan van het vuur.
  4. Smelt in een steelpan op laag vuur de kaas met de witte wijn en de margarine. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Meng de mosterd erdoor en roer tot een gladde fondue.
  5. Stort de polenta-cakejes op 4 borden. Schenk er de warme fondue overheen en garneer met de gebakken champignons. Bestrooi met peterselie en serveer direct.
Lekker met een groene salade met honing-mosterdvinaigrette.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.