use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pladijsfilets met hanenkammen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pladijsfilets met hanenkammen

Pladijsfilets met hanenkammen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g hanenkammen (girollen)
  • 1 sjalot
  • Solo
  • 1 dl droge vermout
  • 2.5 dl room
  • peper en zout
  • 8 pladijsfilets
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Reinig de hanenkammen, hou enkele kleine exemplaren apart en snij de rest in stukjes.
  2. Pel en snipper de sjalot.
  3. Stoof de snippers glazig in wat Solo.
  4. Voeg de champignonstukjes toe, laat al roerend even meebakken.
  5. Overgiet met de vermout en laat wat inkoken.
  6. Voeg de room toe en laat inkoken tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Plooi intussen de pladijsfilets in drie, velkant naar binnen.
  8. Bak ze gaar in Solo.
  9. Bak snel de overige hanenkammen in wat Solo.
  10. Leg de pladijsfilets op warme borden, omring met de saus en werk af met gehakte peterselie en de gebakken paddestoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.