koken met kinderen
Plaatpizza met kaas, paprika en rozijnen
Geef score
Kooktijd32 min
Porties

- 50 g rozijnen
- 2 uien
- 3 oranje paprika's
- 2 el Solo Vloeibaar
- 1 pizzapakket met saus
- 150 g geraspte jonge kaas
- Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Pel de uien en maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de ui- en paprikaringen 5 minuten op een matig hoog vuur. Bestrooi met wat peper en zout.
- Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog.
- Spreid het deeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Verdeel de tomatensaus, de ui- en paprikaringen en de rozijnen over het deeg. Strooi de kaas erover.
- Bak de plaatpizza in de hete oven in ca. 12 minuten gaar.
- Snijd de pizza in 12 stukken en verdeel ze over 4 borden.
