use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pizza-focaccia met geitenkaas, pijnboompitten en notensla
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pizza-focaccia met geitenkaas, pijnboompitten en notensla

Pizza-focaccia met geitenkaas, pijnboompitten en notensla

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    50 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 225 g bloem
  • 0.75 koffielepel zout
  • 0.25 koffielepel suiker
  • 1.5 dl water
  • 1 koffielepels Solo
  • 1 koffielepel poedergist
  • 3 bosjes notensla
  • 1 koffielepel olijfolie
  • peper
  • 150 g geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 25 g pijnboompitten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de bloem in een kom en voeg er de gist en de suiker aan toe.
  2. Maak een kuiltje in het midden en meng daarin rustig het water en de Solo tot een gladde massa.
  3. Kneed het deeg een vijftal minuten en laat het 45 minuten rijzen tot het dubbele in volume.
  4. Kneed het daarna zachtjes los en verdeel het in stukken op de met olie ingesmeerde bakplaat.
  5. Bak af in een oven op 180°C.
  6. Snij de focaccia na het afkoelen in stukken van 10 bij 10 cm.
  7. Snij de stukken doormidden en beleg deze met de notensla, aangemaakt met een beetje olijfolie, peper en zout.
  8. Leg er een stuk geitenkaas op, afgewerkt met honing en pijnboompitten.
  9. Gratineer het geheel even onder de grill van de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.