hoofdgerecht
Pittige kalkoen met kokosmelk
Geef score
Kooktijd1 uur 20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 koffielepels sambal oelek
- 1 afgestreken eetlepel bruine suiker
- 4 limoenen
- 1 blokje knorr Finesse kipbouillon
- verse koriander
- 3 eetlepels Solo
- zout
- 1 kalkoen van 4 kg in stukken gesneden
- 8 dl kokosmelk
- 70 cl tomatencoulis
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels curcuma
- 2 eetlepels komijn
- peper
- Bak de stukken kalkoen in een grote stoofpot met wat Solo.
- Haal ze uit de pot zodra ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
- Stoof de fijngesneden uien en paprika’s in het bakvocht en voeg na 5 minuten de geperste lookteentjes toe.
- Roer 2 minuten en voeg daarna de kurkuma, de komijn, de suiker en de sambal toe.
- Roer dit mengsel 1 minuut en voeg het geplette bouillonblokje, de tomatencoulis en de kokosmelk toe.
- Spoel de blikjes met een beetje water en giet dit ook in de stoofpot (ongeveer 3 dl in totaal).
- Leg de stukken kalkoen in de saus en breng ze aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en laat de bereiding 1 u sudderen, met het deksel halfopen.
- Giet er daarna het sap van de limoenen bij en kruid de bereiding met peper en zout.
- Bestrooi dit gerecht met verse fijngehakte koriander en versier met partjes limoen.
