use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pittige kalkoen met kokosmelk
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pittige kalkoen met kokosmelk

Pittige kalkoen met kokosmelk

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • 2 koffielepels sambal oelek
  • 1 afgestreken eetlepel bruine suiker
  • 4 limoenen
  • 1 blokje knorr Finesse kipbouillon
  • verse koriander
  • 3 eetlepels Solo
  • zout
  • 1 kalkoen van 4 kg in stukken gesneden
  • 8 dl kokosmelk
  • 70 cl tomatencoulis
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels curcuma
  • 2 eetlepels komijn
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de stukken kalkoen in een grote stoofpot met wat Solo.
  2. Haal ze uit de pot zodra ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
  3. Stoof de fijngesneden uien en paprika’s in het bakvocht en voeg na 5 minuten de geperste lookteentjes toe.
  4. Roer 2 minuten en voeg daarna de kurkuma, de komijn, de suiker en de sambal toe.
  5. Roer dit mengsel 1 minuut en voeg het geplette bouillonblokje, de tomatencoulis en de kokosmelk toe.
  6. Spoel de blikjes met een beetje water en giet dit ook in de stoofpot (ongeveer 3 dl in totaal).
  7. Leg de stukken kalkoen in de saus en breng ze aan de kook.
  8. Zet het vuur wat lager en laat de bereiding 1 u sudderen, met het deksel halfopen.
  9. Giet er daarna het sap van de limoenen bij en kruid de bereiding met peper en zout.
  10. Bestrooi dit gerecht met verse fijngehakte koriander en versier met partjes limoen.
Dien op met basmatirijst.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.