nagerecht
Pittige bananencake
Geef score
Kooktijd55 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eieren
- 3 eierdooiers
- 225 g bloem
- 125 g vloeibare honing
- 125 g rietsuiker
- 1.5 koffielepel bakpoeder
- 0.5 koffielepel zout
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- 125 g Solo
- 1.25 dl karnemelk
- 1 koffielepel Jamaicaanse peper (poeder)
- 3 rijpe bananen
- schil van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. In een slakom meng je de hele eieren en eierdooiers.
- Bewaar 2 el karnemelk, giet de rest in de slakom en klop het geheel krachtig.
- Giet de bloem, de honing, de suiker, het bakpoeder, het zout, de Jamaicaanse peper en het kaneelpoeder in de kom van een keukenrobot.
- Meng 30 seconden tegen een lage snelheid.
- Voeg de Solo en de resterende 2 el karnemelk toe.
- Meng eerst tegen een lage snelheid, daarna 2 minuten tegen een middelmatige snelheid.
- Voeg 1/3 van de eiermengeling toe en roer 20 seconden Schraap de wanden.
- Herhaal die stap tot de ingrediënten opgebruikt zijn.
- de bananen en voeg er de zeste en het citroensap aan toe.
- Meng goed.
- Doe het in de keukenrobot en meng 30 seconden.
- Smeer de wanden van een rechthoekige vorm met wat Solo in en doe er het deeg in.
- Laat 55 minuten bakken in de oven, of tot er een mespunt droog uitkomt.
