use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pittige bananencake
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pittige bananencake

Pittige bananencake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 225 g bloem
  • 125 g vloeibare honing
  • 125 g rietsuiker
  • 1.5 koffielepel bakpoeder
  • 0.5 koffielepel zout
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 125 g Solo
  • 1.25 dl karnemelk
  • 1 koffielepel Jamaicaanse peper (poeder)
  • 3 rijpe bananen
  • schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. In een slakom meng je de hele eieren en eierdooiers.
  2. Bewaar 2 el karnemelk, giet de rest in de slakom en klop het geheel krachtig.
  3. Giet de bloem, de honing, de suiker, het bakpoeder, het zout, de Jamaicaanse peper en het kaneelpoeder in de kom van een keukenrobot.
  4. Meng 30 seconden tegen een lage snelheid.
  5. Voeg de Solo en de resterende 2 el karnemelk toe.
  6. Meng eerst tegen een lage snelheid, daarna 2 minuten tegen een middelmatige snelheid.
  7. Voeg 1/3 van de eiermengeling toe en roer 20 seconden Schraap de wanden.
  8. Herhaal die stap tot de ingrediënten opgebruikt zijn.
  9. de bananen en voeg er de zeste en het citroensap aan toe.
  10. Meng goed.
  11. Doe het in de keukenrobot en meng 30 seconden.
  12. Smeer de wanden van een rechthoekige vorm met wat Solo in en doe er het deeg in.
  13. Laat 55 minuten bakken in de oven, of tot er een mespunt droog uitkomt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.