use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pistache-aardbeiensoesje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pistache-aardbeiensoesje

Pistache-aardbeiensoesje

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d'Or Pistacheroomijs (200 g / 400 ml)
  • 75 g harde tarwebloem (durum)
  • 0.5 tl suiker
  • 0.5 tl zout
  • 50 g Solo
  • 2 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Zeef de bloem, de suiker en het zout over het bakpapier. Doe de Solo en 125 ml water in een halfgrote steelpan. Breng aan de kook en voeg er het mengel van bloem, suiker en zout aan toe. Roer snel. Haal de steelpan van het vuur en klop het mengsel met een houten lepel op totdat het een deegbal vormt en zonder resten achter te laten loskomt van de zijkant van de steelpan. Dit proces kan enkele minuten duren.
  3. Klop de eieren in een kom en voeg het eimengsel beetje bij beetje toe aan het deeg totdat je een homogeen beslag krijgt.
  4. Blijf het deeg opkloppen totdat al het eimengsel toegevoegd is en je een dikke, glanzende deegpasta krijgt. De deegpasta moet van een lepel vallen als je licht met de lepel tegen de pan tikt.
  5. Gebruik een spuitzak of een lepel om zes kleine balletjes van ongeveer 7 cm diameter te maken en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak de deegballetjes gedurende 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal de soesjes uit de oven en maak in de onderkant van elk soesje een gaatje om de hete lucht te laten ontsnappen. Laat de meringues nu volledig afkoelen.
  6. Snij elk soesje in twee, serveer ze op een schotel en leg enkele schijfjes aardbei op de onderste helft van het soesje.
  7. Schep een bolletje Carte d'Or Pistacheroomijs uit en leg het op elke soesjeshelft.
  8. Leg de bovenste soesjeshelft op het bolletje ijs en werk af met bloemsuiker.
  9. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.