Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Pikante pompoensoep met spek en koriander

Ga eens voor een vurige variant van een klassieker: een pikante pompoensoep met chilipeper. Het perfecte opwarmertje voor gure najaarsdagen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
overig europees
soep
recipe image Pikante pompoensoep met spek en koriander
  • 100 ml light room
  • 2 wortels
  • 4 eetlepels Solo
  • 1 l gevogeltefond
  • 1 koffielepel verse koriander
  • 10 g rood chilipepertje
  • zout en peper
  • 750 g pompoen
  • 2 uien
  • 1 preistronk
  • 100 g spekreepjes
  1. Snij de pompoen, wortels, uien en prei in kleine stukjes.
  2. Stoof de groenten lichtjes in Solo margarine.
  3. Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
  4. Neem de soep van het vuur en mix ze grondig.
  5. Voeg peper en zout toe.
  6. Bak de spekreepjes krokant.
  7. Verdeel de warme soep in diepe borden en garneer ze met spek, fijngehakte rode chilipeper, verse koriander en een paar lepeltjes light room.
Wil je deze pompoensoep iets minder pikant eten? Verwijder dan zeker de zaadjes uit de chilipeper voor je hem fijnhakt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.