hoofdgerecht
Pescatrice-filets met basilicum en pijnboompitten
We nemen je mee naar de mediteranne keuken.
Pescatrice is een een zeer exquisiete soort vis.
Ideaal voor een speciaal dineetje, dus !
We nemen je mee naar de mediteranne keuken.
Pescatrice is een een zeer exquisiete soort vis.
Ideaal voor een speciaal dineetje, dus !
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 400 g stukjes pescatrice
- 2 kleine courgettes
- een paar blaadjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl witte wijn
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
- peper en zout
- Bereiding:De courgettes wassen en met een dunschiller in dunne plakjes snijden.
- Een saus maken van de fijngehakte basilicum, 1 teentje knoflook en 1 koffielepel olie.
- De resterende olie met 1 teentje knoflook verhitten in een pan.
- De schijfjes courgettes fruiten, drogen en opzij leggen.
- De stukjes pescatrice fruiten in het vocht van de courgettepan.
- Wijn, zout en peper toevoegen en een paar minuten laten sudderen terwijl je de vis regelmatig keert.
- De courgettes, de pijnboompitten en de basilicumsaus toevoegen en opdienen.Tip van de chef:
- Opdienen met in kleine stukjes gesneden gekookte aardappelen.
