Peer in een jasje
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 4 grote peren
- 500 g bloem
- 7 g gist in poedervorm
- dl lauwe melk
- 1 theelepel zout
- 2 koffielepels griessuiker
- 1 eierdooier
- 50 g Solo
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een homogene massa die niet meer aan de vingers kleeft.
- Let op dat het zout nooit in rechtstreeks contact komt met de gist.
- Leg het deeg onder een doek op een warme, tochtvrije plek en laat 20 min rusten.
- Kneed opnieuw en laat 20 tot 30 minuten rijzen.
- Rol het deeg uit tot op 5 mm dikte op een met bloem bestrooid werkvlak en verdeel in 5 grote driehoeken, volgens de grootte van de peren.
- Spoel de peren af en laat het steeltje eraan. Rol elke peer in een deegdriehoek.
- Laat het steeltje uit het deeg priemen.
- Bestrijk elke peer met wat losgeklopte eierdooier.
- Schik de peren op een met Solo ingevette ovenplaat en laat 20 à 30 minuten garen in de oven op 150 °C.
- Serveer warm (bij voorkeur lauw), natuur of met wat bloemsuiker.
