use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Peer in een jasje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Peer in een jasje

Peer in een jasje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 grote peren
  • 500 g bloem
  • 7 g gist in poedervorm
  • dl lauwe melk
  • 1 theelepel zout
  • 2 koffielepels griessuiker
  • 1 eierdooier
  • 50 g Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een homogene massa die niet meer aan de vingers kleeft.
  2. Let op dat het zout nooit in rechtstreeks contact komt met de gist.
  3. Leg het deeg onder een doek op een warme, tochtvrije plek en laat 20 min rusten.
  4. Kneed opnieuw en laat 20 tot 30 minuten rijzen.
  5. Rol het deeg uit tot op 5 mm dikte op een met bloem bestrooid werkvlak en verdeel in 5 grote driehoeken, volgens de grootte van de peren.
  6. Spoel de peren af en laat het steeltje eraan. Rol elke peer in een deegdriehoek.
  7. Laat het steeltje uit het deeg priemen.
  8. Bestrijk elke peer met wat losgeklopte eierdooier.
  9. Schik de peren op een met Solo ingevette ovenplaat en laat 20 à 30 minuten garen in de oven op 150 °C.
  10. Serveer warm (bij voorkeur lauw), natuur of met wat bloemsuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.