use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Paté van gevogelte op bedje van lauwe witloof
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Paté van gevogelte op bedje van lauwe witloof

Paté van gevogelte op bedje van lauwe witloof

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    2 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g gerookt spek
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ganzenvet
  • 100 g paddenstoelen
  • 100 g kippenlevers
  • 100 g kipfilet
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 koffielepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 stronkjes witloof
  • winterwortel
  • 4 laurierbladen of 12 jeneverbessen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak het spek en de look in het vet. Snij de paddenstoelen, de kippenlevers en de kipfilet in stukjes.
  3. Meng al deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Voeg de cognac toe en zout en peper.
  5. Beboter de potjes met wat Solo.
  6. Leg op de bodem een passend stukje bakpapier.
  7. Leg daarop de versiering: een laurierblad of wat jeneverbessen en een in reepjes gesneden pepertje.
  8. Verdeel de vleesmassa over de potjes en schuif ze n een bainmarie in de oven . Ontvormen ze en laat afkoelen.
  9. Snij het witloof en de wortel in lange repen. Zet een pan op hoog vuur en bak de look lichtbruin.
  10. Voeg dan het witloof en wortel toe en roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur.
  11. Bestrooi met wat zout en peper.
  12. Schik op een bord en leg de paté erop.
Serveer met toast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.