use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pastinaaksalade met linzen, tomaat, pistoletjes en tofu
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pastinaaksalade, brood en tofu

Pastinaaksalade met linzen, tomaat, pistoletjes en tofu

Vergeten groenten smaken ook lekker in een salade, zoals in deze pastinaaksalade. Al klaar in een goed halfuurtje.

Heerlijke vegetarische pastinaaksalade voor 2 personen met Puy Linzen, sjalotje, kerstomaatjes, rode peper voor wat pit, koriander en natuurlijk Becel Slaolie. Geserveerd met heerlijke knapperige bruine pistoletjes. Gezond en verantwoord eten was nog nooit zo makkelijk en lekker!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 100 g gedroogde Puy linzen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g pastinaak
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 0.25 rode peper
  • 150 g tofu
  • 2 el Becel Slaolie (20 g)
  • 1 el citroenrasp
  • 3 el grof gesneden koriander
  • 2 bruine pistolets

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de Puy linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de pastinaak en schaaf hem in dunne plakjes. Was en halveer de tomaatjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de tofoe in blokjes en dep ze met keukenpapier droog.
  3. Verhit 2 eetlepels van de Becel Slaolie in een wok en roerbak de tofoe met de rode peper al omscheppend bruin en knapperig. Schep de tofoe met een schuimspaan uit de pan.
  4. Schep de linzen met de sjalot, de knoflook, de pastinaak, de cherrytomaat, de olie uit de pan, het citroensap en 2 el van de koriander door elkaar. Schep de salade op 2 borden, verdeel de tofoe erover en bestrooi met peper naar smaak en de rest van de koriander. Serveer met de bruine pistolets.
Koop je een vergeten groente als pastinaak, let er dan op dat de wortel stevig en hard aanvoelt. Zo smaakt je pastinaaksalade opperbest.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.