use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pastaschelpen met tonijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pastaschelpen met tonijn

Pastaschelpen met tonijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Solo Vloeibaar
  • 200 g tonijn op olie
  • 2 soeplepels kappertjes
  • 350 ml passata
  • peper en zout
  • 250 ml water
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 1 koffielepel gedroogde basilicum
  • 300 g pastaschelpjes
  • verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g tomatenstukjes (in blik)
  • 2 soeplepels fijngesneden basilicum
  • 125 g mozzarella

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm een oven voor op 200 °C.
Bereiding
  1. Snipper de look. Verwarm wat Solo Vloeibaar en stoof de looksnippers glazig.
  2. Voeg de tomatenstukjes toe en laat wat inkoken.
  3. Bereid de bouillon door 1 bouillonblokje Knorr Finesse Kip op te lossen in 250ml kokend water. Lek de tonijn uit.
  4. Zet de saus van het vuur, plet er de tonijn in, meng er de kappertjes en de fijngesneden basilicum onder. Kruid met peper en zout. Strijk vier lage ovenschoteltjes in met Solo Vloeibaar. Verwarm de passata en voeg 100ml van de bouillon toe en kruid met gedroogde basilicum, peper en zout.
  5. Kook de pastaschelpen 2 minuten in gezouten water, verfris en laat uitlekken.
  6. Verdeel de passata over de schoteltjes, vul de schelpen met tonijnsaus en zet ze in de schoteltjes. Bestrooi met de in stukjes gesneden mozzarella en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
  7. Werk af met de blaadjes basilicum en serveer onmiddellijk.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.