hoofdgerecht
Pastasalade met tomaatjes en rucola
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 4 soeplepels olijfolie
- peper en zout
- 1 blokje Knorr Finesse Pasta & Rijst
- 2 soeplepels pijnboompitten
- 12 zwarte olijven
- 250 g fusilli of andere korte ongevulde pasta
- 500 g kerstomaatjes
- 2 grote handen vol rucola
- 75 g parmezaanse kaas in fijne schilfers
- Kook de fusilli beetgaar in een kookpot met ruim kokend water en een bouillonblokje Knorr Finesse Pasta & Rijst. Snij intussen de tomaten in stukken en snij de rucola grof.
- Snij de olijven in vieren en rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan.
- Schep in een grote schaal de olijfolie met de tomaten, rucola, olijven en pijnboompitten door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Rasp de parmezaanse kaas. Spoel de pasta in een vergiet onder stromend water koud en laat de pasta goed uitlekken. Schep de pasta door de dressing met tomaat en rucola.
- Verdeel de pastasalade over vier borden en strooi de parmezaanse kaas erover.
