use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pasta met kokoslimoensaus en kip
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pasta met kokoslimoensaus en kip

Pasta met kokoslimoensaus en kip

van Jeroen De Pauw

van Jeroen De Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 enkele kipfilets
  • Solo Vloeibaar
  • tabasco
  • zout
  • 1 glas Bacardi
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 stukje gember
  • 1 teentje look
  • 1 prei
  • 5 dl groentebouillon
  • 3 tomaten
  • 1 courgette
  • 4 wortelen
  • 1 pakje mini groene asperges
  • 1 pakje sluimererwten
  • 400 g spaghetti

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Leg de kipfilets in een schaal en kruid met tabasco en zout.
  2. Overgiet met de Bacardi, één blik kokosmelk, het limoensap, de suiker, de gehakte gember en de look. Laat een uurtje marineren in de koelkast.
Bereiding
  1. Haal de kip uit de marinade en snij in blokjes. Zo kun je er brochettes van maken.
  2. Giet de marinade door een zeef en gebruik ze als basis voor het sausje.
  3. Voor het sausje: stoof de fijngesneden prei in wat Solo Vloeibaar en voeg de gezeefde marinade, het tweede blik kokosmelk en de groentebouillon toe. Kruid af naar smaak.
  4. Was de groenten en snij ze in gelijke stukken. Kook de worteltjes heel even in water en wok ze daarna in wat hete Solo Vloeibaar, samen met de mini groene asperges en de sluimererwten.
  5. Kook de pasta beetgaar.
  6. Bak de brochettes goudbruin in wat Solo Vloeibaar.
  7. Serveer de pasta met het sausje en de wokgroenten. Werk af met een spiesje van gemarineerde kip en blokjes tomaat.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.