hoofdgerecht
Pasta met kip en pindakaas
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 250 ml water
- 1 el Solo Vloeibaar
- 0.5 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
- 2 teentjes knoflook
- 2 el honing
- 1 el rode Spaanse peper vlokken
- 500 g kipfilet
- 3 el Calvé Pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el Maïzena
- 2 jonge uitjes
- 1 rode paprika
- 600 g pasta
- Snijd het vlees in blokjes en bak het 5 - 7 minuten in de hete Solo.
- Ontpit ondertussen de paprika en snijd in blokjes. Haal het vlees uit de uit de pan en zet opzij.
- Meng met een garde het water het 1/2 bouillonblokje, de honing, de sojasaus, de pindakaas, het maïszetmeel en de rode Spaanse pepers in een kom.
- Giet het mengsel in de pan en kook al roerend tot het mengsel glad en dik is.
- Voeg de jonge ui, de knoflook en de paprikablokjes toe en kook nog enkele minuten.
- Doe de stukjes kip, evenals hun vocht, in de pan en laat ze gedurende 2 tot 3 minuten zachtjes koken totdat ze weer warm zijn.
- Serveer op een bedje van heel warme pasta, zoals spaghetti of linguine.
