use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Passievruchtenroom en krokante kerstkoekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Passievruchtenroom en krokante kerstkoekjes

Passievruchtenroom en krokante kerstkoekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 citroen
  • 12 passievruchten
  • 100 ml passievruchten - of tropische limonadesiroop
  • 4 bollen Fermette vanille-ijs
  • nootmuskaat
  • 150 ml slagroom
  • 12 krokante kerstkoekjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Rasp de citroenschil boven een schaal. Halveer 8 passievruchten en schep de inhoud van de schil (het passiefruit) bij de citroenrasp. Roer er de limonadesiroop en een snuifje nootmuskaat door en laat het mengsel minimaal 15 minuten trekken maar een nachtje mag ook.
  2. Roer vlak voor het opdienen het ijs los in een schaal met het passievruchtmengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het passievruchtijsmengsel. Verdeel over 4 elegante hoge glazen.
  3. Halveer de 2 overgebleven passievruchten en schep het passiefruit op de passievruchtenroom. Zet de glazen op borden en leg de koekjes ernaast.
Voeg voor de volwassen een scheutje cream sherry aan het passievruchtenmengsel toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.