nagerecht
Parmezaanse kaas in balsamicoazijn met een peertje
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 4 grote, sappige, rijpe peren
- 0.25 l rode porto
- 3 eetlepels honing
- 150 g verse Parmezaanse kaas in één stuk
- 6 eetlepels balsamicoazijn
- 1 handje pijnboompitjes
- Schil de peren maar laat ze heel en laat het steeltje eraan zitten.
- Leg ze in een kleine pan en doe de porto erbij.
- Vul aan met water tot ze onder staan.
- Doe de honing erbij en breng aan de kook.
- Roer af en toe om.
- Laat ze een half uur sudderen, tot ze zacht maar nog heel zijn.
- Laat afkoelen .
- Schaaf van de Parmezaanse kaas krullen af of snij in hele dunne plakjes.
- Leg in een diep bord en besprenkel met de balsamicoazijn.
- Rooster ten slotte de pijnboompitjes.
- Leg de krullen op een bordje met één of twee peertjes ernaast. Strooi er wat pijnpitjes rond.
