use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Parelhoenpakketjes van bladerdeeg met cantharellen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Parelhoenpakketjes van bladerdeeg met cantharellen

Parelhoenpakketjes van bladerdeeg met cantharellen

Garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry.

Garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Op tijd klaar
    40 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g cantharellen
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 parelhoenfilets (op kamertemperatuur)
  • 2 el
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 2 tl verse of gedroogde tijm en 4 kleine takjes
  • 4 el light room
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • bloem
  • Garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry*
  • Extra: bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Maak de cantharellen schoon, houd 4 grote of 8 kleine mooie cantharellen apart en snijd de rest fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Bestrooi de parelhoenfilets rondom met peper en zout. Verhit de margarine in een pan en bak de parelhoenfilets in ca. 3 minuten rondom lichtbruin. Haal de filets uit de pan.
  3. Leg de 4 grote of 8 kleine hele cantharellen in de hete pan en bak ze 2 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze apart voor de garnering. Bak vervolgens de ui en knoflook 3 minuten in dezelfde pan, voeg dan de fijngesneden paddestoelen en tijm toe en bak 4 minuten. Zo nu en dan roeren. Voeg de light room toe en even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Laten afkoelen.
  4. Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit op een met wat bloem bestoven aanrecht zodat een langwerpige plak ontstaat. Schep in het midden in de lengte van elk deeglapje ¼ van het cantharellenmengsel. Houd de randen tenminste 3 cm vrij. Leg in het midden van elk een gebakken parelhoenfilet. Vouw het deeg er stevig omheen en plak de randen met een heel klein beetje koud water op elkaar.
  5. Leg de pakketjes met de vouwrand naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in het midden van elk deegpakketje een gaatje.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220°C (vlak voor het voorgerecht gegeten wordt) en bak de parelhoenpakketjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
  2. Leg de pakketjes op 4 warme borden, schep het garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry ernaast, leg de achtergehouden gebakken cantharellen en een takje tijm erbij.
  3. * Garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry:
  4. Kook 600 g schoongemaakte spruitjes in ca. 8-12 minuten (de kooktijd is afhankelijk van het formaat en gewenste stevigheid). Verhit 10 minuten voor het hoofdgerecht 4 el Solo Vloeibare margarine in een wok en roerbak 800 g voorgekookte aardappelpartjes 6 minuten op een hoog vuur. Voeg een gesnipperde ui, de spruitjes en een geschilde en in stukjes gesneden appel toe en roerbak 2 minuten. Schep er 50 g gedroogde cranberry's door en roerbak nog 2 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.