use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Panzanella met zuurdesembrood en buffelmozzarella
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Panzanella met zuurdesembrood en buffelmozzarella

Panzanella met zuurdesembrood en buffelmozzarella

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 romatomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 5 sneden zuurdesembrood (van een dag oud)
  • 3 rode puntpaprika's
  • 1 el kappertjes
  • 2 el verse basilicumblaadjes
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 bol buffelmozarella
  • versgemalen peper
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 130°C. Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olie en kruid met peper en zeezout. Laat een uur roosteren in de oven.
  2. Trek het zuurdesembrood met je handen in stukken en voeg ze bij de tomaten. Besprenkel met Solo vloeibaar. Laat 30 minuten roosteren, samen met de tomaten. Haal de tomaten en het brood uit de oven en laat afkoelen.
  3. Verhit de grill op hoogste stand en laat de paprika's zwart blakeren. Doe ze in een plastic zakje om kort af te koelen en verwijder de schil. Snijd de geroosterde paprika's in fijne reepjes.
  4. Verdeel de tomaten en het zuurdesembrood over een grote schaal. Werk af met de paprikareepjes, kappertjes en basilicumblaadjes en besprenkel met balsamico-azijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.