use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pannenkoeken met appel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pannenkoeken met appel

Pannenkoeken met appel

Een eenvoudig pannenkoeken recept voor de allerlekkerste pannenkoeken met appel. Heerlijk als ontbijt, lunch, hoofdgerecht of toetje.

Met dit pannenkoeken recept maak je heerlijke pannenkoeken met appel. Eet je als lunch, als dessert of maak ze in het weekend als feestelijk ontbijt! In Nederland worden pannenkoeken ook als hoofdgerecht gegeten. Bak dan ook eens plakjes spek in het beslag mee!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 koffielepel vanille aroma
  • 275 g bloem
  • 750 ml melk
  • 50 g Solo Patisserie
  • 40 g Solo margarine
  • 4 Jonagold appels
  • 3 - 4 eetlepels bloemsuiker
  • Extra nodig: mixer met gard(s)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng met de mixer of garde de eieren en de suiker in een kom. Roer het vanille aroma erdoor. Voeg afwisselend bloem en melk toe en klop tot een egaal beslag zonder klontjes. Voeg tot slot de Solo Patisserie toe aan het beslag.
  2. Smelt een klontje Solo margarine in een hete pan en doe een pollepel deeg in de pan. Draai de pannenkoek om zodra hij mooi gekleurd is. Herhaal dit tot het deeg op is.
  3. Schil intussen de appels, snijd het fruit in kwarten en elk kwartje in een 4-tal parten.
  4. Smelt een klontje Solo margarine in de pan en voeg de appels toe. Bak ze 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Zodra de pannenkoek krokant gebakken is, kunnen de appeltjes erop. Werk af met wat bloemsuiker.
Begin met 275 g bloem. Is het beslag te dun? Dan kan je nog wat extra bloem toevoegen. Het beslag moet de consistentie van vloeibare room hebben.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.