Sinterklaas
Panna cotta met speculaas en carpaccio van aardbeien
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 10 g Solo Vloeibaar
- 0,25 l light room
- 1.5 gelatineblaadje
- 50 g fijne kristalsuiker
- 100 g speculaas
- 0.25 l melk
- 8 aardbeien
- scheutje olijfolie
- 1 kardemomzaadje
- enkele muntblaadjes
- 2 sneden peperkoek
- Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.
- Roer de suiker en speculaas onder de light room en de melk en warm op. Blijf roeren met een garde om de speculaas op te lossen.
- Voeg de geweekte gelatine toe.
- Giet het mengsel in 4 grote glazen.
- Snij de aardbeien in dunne plakjes en laat marineren in een scheutje olijfolie en de geraspte kardemom.
- Schik ze in een waaier op de afgekoelde en opgesteven panna cotta. Versier met een muntblaadje.
- Snij de peperkoekplakken in 4 stukken.
- Smeer ze lichtjes in met Solo Vloeibaar en bestrooi met suiker.
- Toast de peperkoek in een toaster.
- Leg bij elk glas een sneetje warme toast en dien op.
