hoofdgerecht
Pandorato met ham en mozzarella
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 4 koffielepels Bertolli rode pestosaus
- Solo Frituurvet
- 0.125 l melk
- 2 eetlepels bloem
- zout
- 8 sneetjes bruin toastbrood
- 125 g mozzarella
- 4 sneetjes gekookte ham
- peper van de molen
- blaadjes basilicum
- 2 eieren
- Ontkorst het brood en snij de mozzarella in acht plakjes.
- Bestrijk 4 sneetjes brood met de pestosaus, tot op 1 cm van de randen.
- Leg er een sneetje ham op en twee plakjes mozzarella.
- Kruid met peper en leg er dan een blaadje basilicum en een tweede sneetje brood op.
- Druk goed aan. Giet de melk in een diep bord en doop er de dubbele boterhammen aan alle zijkanten in.
- Druk goed samen en haal ze helemaal door de melk.
- Haal ze langs alle kanten door de bloem en leg ze in een diepe schotel.
- Klop de eieren los met wat peper en zout en giet ze over de boterhammen.
- Draai om en bedek ook zorgvuldig de zijkanten met ei. Laat even staan. Verhit ondertussen de Solo Frituurvet.
- ak de boterhammen aan twee kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
- Werk af met basilicum en serveer onmiddellijk met wat sla.
