use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Paella
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Paella

Paella

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Vis
  • 2 kipfilets
  • 500 g mosselen
  • 500 g venusschelpjes
  • 1 l water
  • 4 langoustines of grote garnalen
  • 350 g korte Spaanse rijst
  • 1 dl olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 theelepel saffraandraadjes
  • 1 klein laurierblad
  • 1 dl droge sherry

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kipfilets en de rode paprika in kleine blokjes en hak ook de knoflook zorgvuldig fijn.
  2. Spoel de mosselen en schelpjes langdurig in water met zout en verwijder alle onzuiverheden op de mosselschelpen. Stoof mosselen en schelpen voor twee derden gaar in een pan met een scheutje water en haal de mosseltjes daarna uit hun schelp. Probeer zoveel mogelijk van het stoofvocht te bewaren en giet het door een fijne zeef.
  3. Bak de kippenblokjes snel bruin in een ruime (paella)pan met hete olijfolie, en voeg daarna de paprika en knoflook toe. Roer de kip en groenten goed om en voeg na een tijdje de rijst toe.
  4. Overgiet alles met een mengsel van het water, sherry en het gezeefde mossel/schelpenvocht. Voeg ook de twee blokjes visbouillon, de saffraan en het blaadje laurier toe, en meng alles mooi door elkaar zodat de bouillonblokjes snel oplossen. Laat alles rustig verder sudderen tot de rijst helemaal gaar is.
  5. Bak zodra de paella bijna gaar is de langoustines of grote garnalen kort in een pan met hete olijfolie en meng ze samen met de mosselen en schelpjes door de rijst. Laat alles nog even doorwarmen en serveer de paella op ruime, warme borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.