voorgerecht
Ovenschotel van groenten met warme feta
Een echte zuiderse topper, deze ovenschotel met groenten en warme feta. En als dat je niet overtuigt: je kan hem de dag op voorhand al klaarmaken!
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 2 el Solo vloeibaar
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- Provençaalse kruiden
- 1 handvol fijngehakte peterselie
- oregano
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 5 tomaten
- 2 courgettes
- 4 aardappelen in fijne schijfjes gesneden
- 2 paprika's (verschillende kleur)
- 150 g feta
- 1 scheutje citroensap
- paprikapoeder
- peper
- olijven
- zout
- Meng in een kom Solo vloeibaar, de knoflook, de uisnippers, de Provençaalse kruiden, de gehakte peterselie, de oregano en de Parmezaanse kaas en leng aan met een beetje water.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en zet koel.
- Snij de courgettes overlangs in twee en snij daarna in stukjes van 1/2 cm.
- Dompel de paprika's even in kokend water, ontvel ze en snij ze daarna in reepjes.
- Leg de verschillende groenten en de aardappelen – alternerend – dicht bij elkaar in een ovenschotel en verdeel het kruiden-kaasmengsel erover.
- Bedek met aluminiumfolie en prik een paar gaatjes in de folie.
- Zet de ovenschotel een uur in een oven van 200-220 °C.
- Snij de feta in stukken en leg ze in een kleine schaal. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje citroensap over, kruid met een beetje paprikapoeder en peper van de molen en schik er enkele olijven omheen.
- Schuif de 15 laatste minuten mee in de oven .
