use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba's
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba's

Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba's

Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba's

Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba's

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 kipfilets
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2,5;dl;room
  • 250 g shiitake (Chinese champignons)
  • 8 gamba's (rauw en gepeld)
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 vellen lasagna
  • 2 el Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los de 2 kippenbouillonblokjes op in 1 liter kokend water en pocheer er de kipfilets 5 minuten in gaar.
  2. Verwijder indien nodig het darmkanaal van de gamba's (dit kan namelijk een bittere smaak aan de gamba's geven. Snijd de gamba's in aan de rugzijde en trek er het zwarte, draadachtige gedeelte voorzichtig uit).
  3. Borstel de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en voeg er de sjalot aan toe. Pers er het teentje knoflook bij en laat kort stoven. Voeg dan de shiitake toe en bak een tweetal minuutjes op hoog vuur. Voeg de room toe en kruid bij met peper en zout.
  4. Trek de gepocheerde kip in fijne reepjes en voeg ze toe aan de shiitakeroomsaus. Als de saus iets te dik is, voeg dan eventueel 1 à 2 eetlepels van de kippenbouillon toe. Laat nog twee minuutjes verderstoven en voeg de helft van de gehakte peterselie toe.
  5. Kook de lasagnavellen beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de gamba's twee minuutjes. Kruid met peper en zout.
  6. Leg op elk bord een vel lasagna en leg er enkel lepels van de kip-shiitakesaus op. Plooi dicht en lepel er nog wat extra saus overheen. Werk elk bord af met twee gebakken gamba's en wat gehakte peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.