Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel en snijd de ui in sneetjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Maak de peulen schoon en kook ze 3 min. in water met zout, giet ze af en spoel ze onder koud water. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit 3½ el vloeibare margarine in een wok en bak de ui met de knoflook en de gemberwortel al omscheppend 2 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak ze al omscheppend op een hoog vuur mee.
Bestrijk intussen de vis met een beetje vloeibare margarine en leg de stukken in de ovenschaal. Laat de vis onder de voorverwarmde grill in ca. 7 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Voeg de rijst, de peulen en de sojasaus toe en bak alles al omscheppend totdat het goed warm is. Leg de vis op de rijst en garneer met de lente-ui en het sesamzaad.