use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Oosterse wok met zalm
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Oosterse wok met zalm

Oosterse wok met zalm

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 350 g pandanrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 200 g peulen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el Becel Bakken en Braden vloeibaar
  • 4 stukken (100 g) zalmfilet
  • 0.5 el geroosterd sesamzaad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel en snijd de ui in sneetjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Maak de peulen schoon en kook ze 3 min. in water met zout, giet ze af en spoel ze onder koud water. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
  2. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit 3½ el vloeibare margarine in een wok en bak de ui met de knoflook en de gemberwortel al omscheppend 2 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak ze al omscheppend op een hoog vuur mee.
  3. Bestrijk intussen de vis met een beetje vloeibare margarine en leg de stukken in de ovenschaal. Laat de vis onder de voorverwarmde grill in ca. 7 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  4. Voeg de rijst, de peulen en de sojasaus toe en bak alles al omscheppend totdat het goed warm is. Leg de vis op de rijst en garneer met de lente-ui en het sesamzaad.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.