use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ontbijtpap met noten, tahin, sesam en vijgen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ontbijtpap met noten, tahin, sesam en vijgen

Ontbijtpap met noten, tahin, sesam en vijgen

Begin de dag met een lekkere ontbijtpap met noten, tahini, sesam en vijgen. Dat is pas een goede start!

Met deze ontbijtpap met noten, tahini, sesam en vijgen zet je een stevig ontbijt op tafel. Tahini is een belangrijk ingrediënt in de hummus. Maar wist je dat deze sesampasta ook heel lekker smaakt in pap? Samen met Becel Amandeldrink zet je een erg lekker ontbijtje op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Op tijd klaar
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 ml Becel Amandeldrink + extra voor bij het opdienen
  • 3 gedroogde vijgen
  • 200 g havervlokken
  • 1 el ongeroosterde tahini
  • 1 tl sesamzaad
  • 4 verse vijgen of seizoensfruit naar keuze

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Giet de Becel Amandeldrink in een pannetje, voeg er de gedroogde vijgen aan toe en mix glad met een handmixer.
  2. Voeg de havervlokken en tahini eraan toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen terwijl je regelmatig roert om te vermijden dat het mengsel aan de bodem van het pannetje blijft kleven.
  3. Giet in kommetjes en lepel er nog wat meer tahini over. Voeg naar smaak nog een scheutje Becel Amandeldrink toe. Garneer met wat sesamzaadjes en verse vijgen of seizoensfruit naar keuze.
Ongeroosterde tahini smaakt zachter dan geroosterde. Tahini kan, indien gewenst, ook vervangen worden door pindakaas of amandelboter.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.