use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Omelet met spinazie en cherrytomaten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Omelet met groenten

Omelet met spinazie en cherrytomaten

Een in Becel gebakken boerenomelet met spinazie en cherrytomaten. Met vele variatiemogelijkheden.

Een in Becel gebakken boerenomelet met spinazie en cherrytomaten. Met dit recept kunt u volop variëren met de groente. Denk bijvoorbeeld eens aan champignons of paprika's.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 4 eieren
  • 3 el halfvolle melk
  • 1.25 tl milde kerriepoeder
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 3 bosuien
  • 35 g Becel Bakken & Braden
  • 4 sneetjes donkerbruin volkorenbrood

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de eieren met de melk, het kerriepoeder en een beetje peper schuimig. Was en droog de spinazie. Was en halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.
  2. Smelt 15 g van de Becel in een wok, voeg de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Doe de spinazie over in een vergiet en druk met de bolle kant van en lepel het vocht uit de spinazie.
  3. Verhit 15 g Becel verdeeld over 2 middelgrote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het eiermengsel over de 2 pannen en strijk het over de bodems uit. Temper het vuur, dek de pannen af met deksel en laat het ei in 3-4 minuten stollen.
  4. Rooster intussen de sneetjes brood lichtbruin. Verhit de rest van de Becel in een wok en roerbak de tomaatjes 2 minuten. Voeg de bosui en de spinazie toe en warm alles 1 minuut goed door. Breng op smaak met peper.
  5. Schep het spinaziemengsel op een helft van de omeletten en vouw de omelet dicht. Laat de omeletten op de borden glijden en serveer met het geroosterde brood.
Voeg voor een extra kruidige omelet fijngeknipte bieslook of gehakte platte peterselie toe aan het eiermengsel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.