use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Oma’s cake met banaan en walnoten

Een cake naar oma's recept. Lekker met banaan en walnoten.

Smakelijke cake met banaan en walnoten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    18 porties
recipe image Oma’s cake met banaan en walnoten
  • 1 middelgrote banaan
  • 2 el citroenrasp
  • 120 g zachte Becel Bakken & Braden
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 g tarwebloem
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 35 g gehakte walnoten
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Pel de banaan en pureer met het citroensap.
  3. Klop met een mixer met gardes, in een grote kom de Becel Bakken & Braden met de suiker 5 minuten. Klop de eieren er stuk voor stuk door. Roer de bananenpuree erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de walnoten toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  4. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 180 °C. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en bak de cake in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  5. Laat de cake ca. 5 minuten in de vorm rusten en keer hem vervolgens op een taartrooster. Laat de cake afkoelen of serveer hem lauwwarm. Snijd de cake in 18 plakken.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.