use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Normandische flensjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Normandische flensjes
  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • 2 mespuntjes zout
  • 0.5 l melk
  • 6 eetlepels Solo
  • 4 appelen
  • 6 eieren
  1. Meng de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet de melk in het kuiltje en voeg de eieren toe.
  3. Meng alles tot een homogeen en licht flensjesdeeg.
  4. Schil de appelen, haal het klokhuis er uit en snij ze in ringen (niet te dun!).
  5. Neem een antikleefpan en bak hierin 5 appelringen met een nootje Solo.
  6. Laat de appelringen mooi kleuren.
  7. Giet er vervolgens een lepel flensjesdeeg over.
  8. Bak het flensje aan de onderkant mooi goudgeel en draai het om.
  9. Als het niet lukt om het flensje met de pan om te wentelen, neem dan een bord waarop je het flensje omdraait en laat het daarna weer in de pan glijden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.